KROPP I OBALANS

Swish Epassi Klarna

Om oss

Näringsterapeut

Pia Bjärevall

Ägare till Kropp i Obalans AB

Jag har arbetat som Näringsterapeut på heltid sedan 2014. Inget jag hade planerat men är idag oerhört tacksam att det blev så. Jag gjorde en fruktansvärd krasch in på sjukhus år 2000 och blev liggande där ett bra tag. Läkaren sa att han inte visste vart dom skulle börja på mig, hela jag var ett stort kaos, dessutom virus på hjärnan.  Efter en lång väg tillbaka, 11 hemska år hade jag fått 7 livslånga diagnoser och skulle ha sjukbidrag och sitta hemma och acceptera och äta medicin.

Sen dess har jag lagt min drivkraft på att må bättre och förstå kroppen och dess kemi. Idag har jag inga diagnoser, äter inga mediciner och jobbar full tid. Jag fick göra hela jobbet själv och är oerhört, stolt och tacksam över allt jag lärt mig och att jag idag lever i nuet, njuter av livet och är närvarande. Mitt favoritverktyg är Es-Teck, apparaten som hjälpte mig att komma tillbaka till livet. Idag kan jag ångra att jag inte var lyhörd för kroppens signaler innan jag kraschade.

Pia Bjärevall Näringsterapeut

Min historia

Jag var länge en sådan där sjukt extremt DUKTIG typ som det ofta pratas om. Trivdes bäst på arbetsplatser där jag mättes på resultat där man tävlade och det satt stora displayer på väggarna där det framgick vem som låg bäst till, sånt älskade jag. Jag fick många biobiljetter och mutor för mina fantastiska resultat och jag levde på allt beröm. Mina chefer har alltid älskat mig och min prestation. Men det är inte cheferna som drivit mig till detta utan det är jag själv.

Jag var en sådan som bakade bullar och putsade fönster kl. 03 på natten och trodde det var guds gåva att jag hade sådan enorm energi. Jag tog gärna med mig hela kvarterets ungar på utflykter. Jag jobbade kontorstider och när arbetsdagen var slut satt jag gärna kvar långt in på natten tills nattvakten kom och sa till mig att jag slutade för 10 timmar sedan. Jag hade sådan härlig och positiv energi tyckte jag då och jag var aldrig sjuk. Folk i min närhet sa till mig att dra ner på tempot men det örat lyssnade jag inte på eftersom jag mådde så bra.

Idag har jag förstått att jag flydde från mig själv med att fylla mitt liv till bristningsgränsen och på så vis slippa stanna upp. Jag hade även ett enormt behov av att fylla min dåliga självkänsla med att göra andra nöjda. För mig var ett NEJ ett misslyckande.

Mina symtom

Sakta började jag känna mig glömsk, förvirrad och enormt trött, svårt att gå ner i vikt, tappade hår men körde i alla fall på med ett leende.

En dag vaknade jag med en enorm huvudvärk och kunde inte ta mig någonstans. Till slut kom jag in till akuten och där var jag knappt kontaktbar. Hjärnhinneinflammation och totalt utbränd. Det gick inte skilja på vad som var utbrändhet och vad som var hjärnhinneinflammation. Jag har aldrig varit så sjuk och svag i hela mitt liv och jag låg inlagd i 3 veckor. Det här var för 20 år sedan och vägen tillbaka har varit enormt lång och jag är fortfarande inte riktigt återställd men jag mår bättre än någonsin och nu är kropp och psyke i balans. Nu äntligen har jag fått hjälp och det är min Es-Teck Hälsokontroll apparat som hjälper mig. Mycket för att den visar hela mig och jag får en helt annan bild av vad som faktiskt är fel. Den kopplar ihop alla mina symptom till en helhet.

Frisk enligt alla blodprover

När min snälla läkare trots 100 olika symptom säger att alla mina prover ser bra ut. Det var då jag fick nog och började läsa 10 000 tals timmar om kroppen, om sjukvården, jag är en sån som går in i saker så jag lade drivkraften och frustrationen på att gräva mig ner i  läkemedelsindustrin, provat det mesta inom kosttillskott i Sverige och utland. Gjort alla möjliga utredningar och provtagningar, Tömt nätet på alla kloka råd, gjort allt som går med sköldkörteln kämpat för att få naturligt sköldkörtelhormon som jag tillslut fick på licens.  Idag vet jag att sköldkörteln egentligen var frisk och har fasat ut sköldkörtelhormon efter 12 år… Många dagar kämpade jag för mitt liv och det har blivit oändligt många sjukhusbesök. Min läkare beviljade allt jag bad om då jag var påläst, förberedd och envis, så jag kunde testa, utvärdera, se samband och försöka bli klokare. Jag blev min egen doktor men min läkares hjälp för att komma åt prover mm. 

Pia Bjärevall

Min väg tillbaka

Jag har kastats mellan hopp och förtvivlan och jag har varit nere där det är nattsvart men jag har min vilja och envishet att tacka för att jag är där jag är idag. Jag har de sista åren analyserat mig själv, min utbrändhet och precis allt som hänt i min kropp. Jag har även analyserat sjukvården och de brister som finns där. Mitt liv har tidigare varit fyllda med sjukvård, jobb, sjukskrivning, extremt mycket sömn och mitt eget forskande och det är så otroligt intressant att stanna upp och lyssna på kroppen, den är fantastisk bara man jobbar MED den inte EMOT.

Jag har snurrat runt på det mesta i kroppen men inte förrän jag köpte min Es-Teck Hälsokontroll så kunde jag se vart felet låg och rätta till det. Med Es-Teck kom min vändpunkt. Nu jobbar jag med att hjälpa andra. Detta är så otroligt givande och jag kan säga att alla bör scanna sig oavsett om man känner att man är sjuk eller frisk. Det känns som jag räddar liv varje dag.

Jag anmälde mig till en 2 årig näringsterapeutsutbildning för att lära mig min kropp för att förstå vad som händer. Jag skaffade min apparat för att själv bli hjälpt för allt blev bara värre och värre och med apparaten tillsammans med näringsdelen i utbildningen kom svaret och med den kom snabbt vändningen, inom en vecka kände jag hur energin orken, glädjen, motivationen kom tillbaka..En månad senare startade jag eget som Näringsterapeut och har nu arbetat som det i 9 år. 

Mina lärdomar

En sak som jag lärt mig efter min sjukdomstid är att alltid lita på  magkänslan. Precis allt som jag känt och allt jag försökt att förklara för läkaren har med facit i hand stämt. Lita alltid på din magkänsla.

Ska man behöva kämpa så här för att få må bra i Sverige? Varför tjänar Läkemedelsbolagen pengar på att jag är sjuk, har dom då intresse av att göra mig frisk? Jag är oerhört glad att jag satte på mig djävulshornen 2011 när jag fick nog för obalansen blir bara värre och värre om man inte vänder den åt rätt håll. 14 års sjukdom fick jag stopp på äntligen.. 

Es-Teck finns inom sjukvården i 64 länder i bland annat Norge och Danmark och jag hoppas att även Sveriges sjukvård börjar använda den för det skulle hjälpa dom enormt.

Sköldkörtelbesvär

Jag har själv läst väldigt mycket om ämnesomsättningen, sköldkörtel och binjurar men nu när jag scannar mig själv och följer mitt eget mående och kroppens svar så ser jag saker som direkt påverkar min ämnesomsättning.

Jag har själv haft både Levaxin, Liothyronin och naturligt sköldkörtelhormon på licens men fasat ut dem för att lösa grundproblemet i stället. Många lägger onödigt mycket arbete på att få ut NDT anser jag, det är ofta inte där problemet är. Hade jag vetat det jag vet idag hade jag kunnat lösa min sköldkörtelproblematik för länge sedan och jag hade sluppit allt lidande och lång sjukskrivning. Jag tror att många som är ”utbrända” har en fysisk orsak som är ”enkel” att rätta till och just den bristen för varje individ ser jag oftast i Es-Teck men  alla är olika så det finns ingen generell sköldkörtellösning som är lika för alla.

Tacksamhet!

Idag känner jag en oerhörd tacksamhet över den situationen jag hamnade i. Jag har lärt mig så mycket på vägen i den här resan. Jag har lagt ett enormt pussel och varje pusselbit har varit värt allt arbete. Att arbeta med sin balans i kroppen och god hälsa är ett evighetsjobb. Idag är jag oerhört tacksam att kunna hjälpa, skydda och stötta mina egna barn så dom inte gör min resa. Jag har en helt annan närvaro i livet och njuter av nuet. Jag kommer aldrig att kunna göra min resa ogjord och visa sår kommer alltid att finnas kvar som ett minne av den skitduktiga Pia. Det är jag tacksam för. 

0
    0
    Din varukorg
    Varukorgen är tomTillbaka